تلفن:

03134394588

موبایل:

09134604047

آدرس:

اصفهان_خانه اصفهان-خیابان گلستانه_پلاک 16

شماره پروانه :

262921-3

خال برداری

یکی از متداول ترین ضایعات پوستی خال (mole) است. در واقع يك جور تومور پوستي است كه از سلول‌هايي به نام ملانوييت (سلول رنگ دانه‌اي) ساخته مي‌شود. به همین دلیل روش های خال برداری مورد توجه افراد قرار گرفته است. خال که در اصطلاح پزشکی نووس نامیده می‌شود دسته‌هایی از سلول‌های رنگ‌دانه دار هستند که به‌صورت نقاط تیره و کوچک پوست ظاهر می‌شود و در اندازه و رنگ‌های مختلف هستند. خال‌ها عموماً بر روی صورت، دست، پا و نیم‌تنه ظاهر می‌شود، اما می‌توانند در هرجایی از بدن به وجود بیایند.

خال برداری چیست؟

در روش خال برداری ، متخصص پوست خال شما را تراشیده یا برش می دهد تا آن را از روی پوست شما خارج کند. متخصص پوست ، پزشکی است که در تشخیص و درمان بیماری های پوستی و خال برداری تخصص دارد. به طور کلی این یک روش سریع و سرپایی است که به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما اجازه می دهد خال را برای سرطان پوست آزمایش کند. برخی افراد نیز به دلایل زیبایی خال ها را برداشته اند.

گاهی اوقات، خال ها سرطان پوست یا پیش سرطانی هستند. اگر خال شما خارش دارد، خونریزی می کند، گرد یا بیضی شکل نیست، یا متوجه تغییراتی در ظاهر آن شدید، با پزشک خود تماس بگیرید.

خال چیست؟

خال‌ها اغلب در دوران کودکی یا نوجوانی شما ظاهر می‌شوند و از رنگ پوست طبیعی تا صورتی، قهوه‌ای یا سیاه متغیر هستند. افرادی که مو یا پوست تیره‌تری دارند نسبت به افرادی که مو یا پوست روشن‌تری دارند، خال‌های تیره‌تری دارند. خال ها می توانند صاف یا از سطح پوست شما بلند شوند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است خال شما را به عنوان خال (“nee-vis”) یا گروهی از خال ها به عنوان nevi (“neev-eye”) معرفی کند.

داشتن حدود 10 تا 40 خال در زمان بزرگسالی طبیعی است. برخی از خال ها به کندی رشد می کنند و ممکن است به مرور زمان روشن یا ناپدید شوند. بیشتر خال ها بی ضرر هستند، اما اگر در مورد ظاهر خال نگرانی دارید، یا اگر تغییر رنگ یا شکل، خارش یا خونریزی داشت، باید به پزشک خود برای خال برداری مراجعه کنید.

خال برداری

چرا خال برداری انجام می شود؟

خال برداری خال‌های غیر معمول را در هر نقطه از صورت، گردن، دست‌ها یا نیم تنه درمان می‌کند. ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است برداشتن یک خال غیر معمول را توصیه کند تا بتواند آزمایش بیوپسی را برای بررسی سرطانی (بدخیم) یا پیش سرطانی بودن رشد انجام دهد. و اگر متخصص پوست شما بتواند خال را از بین ببرد و به حاشیه های خوبی دست یابد (ناحیه اطراف خال)، برداشتن خال ممکن است به عنوان یک درمان درمانی برای سرطان پوست که گسترش نیافته عمل کند.

اگر از موقعیت یا ظاهر آن ناراضی باشید، ممکن است ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما نیز خال را بردارید.

چه کسانی نیاز به درمان خال برداری دارند؟

اکثر خال ها نیازی به درمان ندارند. اما اگر از ظاهر یا احساس آن ناراضی هستید، ممکن است بخواهید خال را بردارید. اگر در مورد خال نگران هستید با پزشک متخصص خود صحبت کنید. به طور کلی، خال ها در صورتی که پزشک مشکوک باشد که ممکن است سرطانی یا به دلایل زیبایی باشد، برداشته می شوند.

خال برداری غیر معمول

خال های معمولی گرد، مسطح یا کمی برجسته هستند، حتی رنگ دارند و در طول زمان تقریباً به همان شکل و اندازه باقی می مانند. اما اگر خال شما غیر معمول به نظر می رسد (دیسپلاستیک)، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است برداشتن آن را توصیه کند تا بتواند آزمایشاتی را برای تعیین سرطان (بدخیم) یا غیر سرطانی بودن (خوش خیم) انجام دهد.

رفع خال های زیبایی در خال برداری

چه با خال متولد شده باشید و چه با گذشت زمان رشد کرده باشد، ممکن است از ظاهر یا احساس آن خوشتان نیاید. اگر خال دارید که شما را آزار می دهد، نگرانی های خود را با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در میان بگذارید. اقدام به خال برداری در خانه نکنید. برداشتن خال توسط یک متخصص پزشکی ایمن تر است و از نحوه مراقبت پس از بهبودی خود خوشحال تر خواهید بود.

خال برداری

قبل از این روش در خال برداری چه اتفاقی می افتد؟

قبل از عمل خال برداری ، پزشک شما پوست شما را بررسی می کند. آنها ممکن است از خال های شما عکس بگیرند تا در آینده با آنها مقایسه کنند. آنها همچنین ممکن است از ابزاری به نام درموسکوپ برای مشاهده دقیق خال و تعیین بهترین روش برداشتن آن استفاده کنند.

ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی، نواحی روی پوست شما را که قرار است برداشته شوند، علامت‌گذاری می‌کند. سپس، آنها منطقه را تمیز می کنند. داروی بی حس کننده (بیهوشی) دریافت خواهید کرد. این ممکن است روی پوست شما اعمال شود (به صورت موضعی) یا ممکن است در محل جراحی تزریق شود. گاهی اوقات، شما هر دو را دریافت خواهید کرد.

متخصصین پوست چگونه خال برداری می کنند؟

دو روش اصلی برای خال برداری وجود دارد: برش جراحی و خال برداری .مانند تمام روش های جراحی، هر دو نوع روش برداشتن خال دارای خطرات و مزایایی هستند. با متخصص پوست خود در مورد اینکه کدام روش برای شما مناسب است صحبت کنید.

برداشتن جراحی در خال برداری

اکسیزیون یک تکنیک بسیار رایج برای خال برداری است. پس از تمیز کردن و بی حس کردن ناحیه، جراح شما از یک چاقوی جراحی برای جدا کردن خال از بقیه پوست شما استفاده می کند. بسته به نوع خال، آنها حاشیه ای از پوست سالم را می گیرند تا اطمینان حاصل شود که تمام سلول های غیر معمول برداشته می شوند. سپس با استفاده از فورسپس برای گرفتن بخش، خال را بلند می کنند. خونریزی طبیعی است و جراح شما ممکن است قبل از بخیه زدن ناحیه به هم، به آن ناحیه فشار وارد کند یا آن را بسوزاند (سوزن کند) تا خونریزی را متوقف کند.

خال برداری در ریش

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است بتواند خال را با تراشیدن به جای بریدن از بین ببرد. برداشتن ریش تراشیدن می‌تواند نمونه‌ای از بافت را برای تجزیه و تحلیل فراهم کند و افراد عموماً از نتایج پس از بهبودی راضی هستند. اما تراشیدن ریش برای بررسی حاشیه های عمیق تومور مفید نیست و نمی توان از آن برای تمایز بین انواع مختلف سرطان پوست استفاده کرد.

برای برداشتن خال با اصلاح، پزشک شما از یک تیغ یک یا دو تیغه استفاده می‌کند تا با دقت ضایعات را تا سطح پوست اطراف آن بتراشد. آنها ممکن است به آرامی ناحیه اطراف خال برداشته شده را بسوزانند (سوزن کنند) تا ظاهر هر جای زخم را پس از بهبودی بهبود بخشند.

احتمال بازگشت خال هایی که با برش اصلاح برداشته می شوند تا حدودی بیشتر از خال های برداشته شده با برش جراحی است.

روش های ممکن برای خال برداری چگونه ممکن است؟

اگرچه برخی از ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی در گذشته از لیزر، جریان الکتریکی (کوتر) یا نیتروژن مایع (کرایوتراپی) برای خال برداری ها استفاده کرده اند، این تکنیک ها معمولاً توصیه نمی شوند.

استفاده از این روش ها به این معنی است که هیچ نمونه ای از خال شما برای مطالعه وجود ندارد تا بتوان نوع خال آن را شناسایی کرد. علاوه بر این، احتمال بازگشت خال ها (عود) پس از این درمان ها بیشتر است. گاهی اوقات، خال های خوش خیم که پس از برداشتن غیرجراحی عود می کنند، می توانند ویژگی های سرطان پوست را داشته باشند.

خال برداری

بعد از خال برداری چه اتفاقی می افتد؟

پس از خال برداری شما، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ژل نفتی (وازلین®) را روی ناحیه مورد نظر قرار می دهد و آن را با بانداژ می پوشاند. باید چند روز محل را مرطوب نگه دارید (با ژله) و روزانه تمیز کنید.

گونه های متفاوت خال:

خال ها امکان دارد در سنن های متفاوت به وجود آیند و رشد کنند. به همین دلیل طبقه بندی خاصی برای خال ها وجود دارد.

  • خال های اکتسابی :

این نوع از خال ها ممکن است به دلیل تماس مستقیم با نور آفتاب، حاملگی، بلوغ و … به وجود بیایند. خال های اکتسابی بعد از ۳۰ سالگی معمولاً نمود کمتری دارند و به وجود نمی آیند اما در دوران نوجوانی پوست هر فرد مستعد برای تشکیل انواع خال های اکتسابی می باشد.

  • خال های مادرزادی :

در گذشته وجود خال های مشترک بین افرادی که نسبت فامیلی با هم داشتند را نوعی نشانه برای تشخیص این نسبت می‌دانستند. اما تحقیقات پزشکی هنوز نتوانسته است دلیل ثابت و خاصی برای بروز این خال ها پیدا کند. فقط مشخص شده است که این خال ها ممکن است از بدو تولد همراه با نوزاد باشند و یا اینکه در دو سال اول روی بدن او تشکیل شوند

انواع روش های خال برداری

با توجه به اینکه محل به وجود آمدن خال ها و نوع آنها می تواند تفاوت هایی با هم داشته باشد،می توان از روش های مختلفی برای خال برداری استفاده نمود. البته فاکتور های دیگری نیز در این زمینه تاثیرگذار هستند که از مهم ترین آن ها می‌توان به

  • سن بیمار
  • بزرگ یا کوچک بودن خال
  • عمق خال
  • رنگ خال
  • محل خالاشاره کرد.

مواردی که در خال برداری باید توجه کرد

  • در خال برداری، خال ها با تشخیص پزشک  در بهترین کلینیک پوست و مو و برترین لیزر موهای زائد باید برداشته شوند.
  • خال هایی که به طور ناگهانی دچار تغییراتی مثل پیدا کردن حاشیه نامنظم، نامنظم شدن رنگ خال، پیدا کردن حاشیه غیر قرینه، خارش، التهاب، خونریزی و … شوند، باید تحت نظر پزشک و با انجام آزمایش های لازم در این زمینه برداشته شود.
  • خال های بد خیم بهتر است برداشته شوند ، با آزمایش تکه برداری آسیب شناسی می توان متوجه بدخیمی خال شد.
  • برای برداشتن خال چه با ضرورت طبی و چه به خاطر زیبایی باید آزمایش های آسیب شناسی و پاتولوژی روی خال صورت بگیرد.
  • اکثریت خال ها و لکه های پوستی خوش خیم هستند و خطر ابتلا به سرطان پوست در آنها بسیار کم است.
  • خال هایی که در معرض اصطکاک یا تحریک مداوم هستند، مثل خال هایی که در ناحیه ریش آقایان هستند یا خال هایی که در ناحیه کمربند یا آرنج قرار دارند بهتر است برداشته شوند .
  • اگر بعد از برداشتن، خال مجددا عود کرد حتما بایستی به پزشک مراجعه کرد.
  • احتمال اسکار بعد از عمل خال برداری، بستگی به مهارت پزشک و نوع ترمیم پوست بیمار دارد.
  • روش هایی مانند لایه برداری (پیلینگ)، درم ابریژن و لیزر ، خال های بزرگ را کاملا محو نمی کند اما از نظر ظاهری وضعیت بهتری به وجود می آورد ولی معمولا موقتی بوده و خطر ابتلا به سرطان پوست (ملانوما) را کم نمی کند.
  • هر لکه، خال یا ضایعه پوستی که به طور ناگهانی دچار تغییر در اندازه، شکل یا رنگ شود یا دچار خونریزی، خارش، درد یا زخم شود، بایستی توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.
جهت کسب اطاعات بیشتر با کارشناسان کلینیک پوست و مو پارسی از طریق شماره های 031-3439494588 و 09134604047 ارتباط برقرار کنید.

امتیاز شما

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

نظر بدهید

(0 نظر)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *